Bekijk onze vacatures

Buitenplaats Doornburgh: Prins Schoonmaakdiensten tilt de schoonmaak naar een hoger niveau

Buitenplaats Doornburgh: Prins Schoonmaakdiensten tilt de schoonmaak naar een hoger niveau

Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht in Maarssen bestaat al sinds de zeventiende eeuw en is het jongste rijksmonument van Nederland. In 1957 betrokken de Reguliere Kanunnikessen van het Heilige Graf het landgoed, waar de zusters in 1964 een nieuw kloostercomplex lieten bouwen. Nu, zo’n vijftig jaar later, is Buitenplaats Doornburgh voor het eerst geopend voor publiek en kunnen mensen een wandeling maken door het park. Wanneer de COVID-19-maatregelen het weer toelaten, wordt het daarnaast een plek waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Tot het zover is, zorgen de uitblinkers van Prins Schoonmaakdiensten er alvast voor dat de openbare ruimtes er spik en span uitzien. Eventmedewerker Cornelie Huetink vertelt waarom zij zo blij is met deze samenwerking.

De schoonmaak is weer helemaal bij

Eind 2020 was Buitenplaats Doornburgh toe aan een professionaliseringsslag op het gebied van schoonmaak. Cornelie: “Ik ken Peter Prins persoonlijk en heb hem gevraagd of hij niet eens langs kon komen om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. We hadden nog een ander bedrijf uitgenodigd, maar zijn vanwege het persoonlijke contact en de professionele uitstraling met Prins de samenwerking aangegaan.” Op dit moment zijn het klooster, het hoofdhuis en het fine dining restaurant DeZusters vanwege de coronamaatregelen gesloten voor publiek. Ondanks dat komt de schoonmaker toch twee keer per week naar Buitenplaats Doornburgh. Cornelie vertelt waarom ze dit zo belangrijk vindt: “Op het gebied van schoonmaak was er sprake van achterstallig onderhoud. De afgelopen maanden hebben we daarom gebruikt om dit weer helemaal bij te werken. Onze rayonleider Gert-Jan denkt hierin ook heel goed mee. Op zijn advies hebben we bijvoorbeeld de sanitaire ruimtes aangepakt, omdat er veel kalkaanslag op de kranen zat. Nu blinkt het weer en is het een kwestie van bijhouden. Ook al werken we nog maar kort samen, de schoonmakers van Prins Schoonmaakdiensten hebben onze schoonmaak nu al naar een hoger niveau getild.”

Een efficiënte indeling van de schoonmaakuren in tijden van corona

Ook vertelt Cornelie dat Prins Schoonmaakdiensten in deze tijden van corona goed meedenkt over de invulling van de schoonmaakuren die Buitenplaats Doornburgh afneemt. Cornelie: “Normaliter worden alleen de openbare ruimtes in het klooster schoongemaakt. Maar omdat er nu geen bezoekers komen, is daar minder werk te verzetten. Daarom hebben we samen gekeken hoe we de uren efficiënter kunnen indelen. Zo hebben we onlangs het hele hoofdhuis laten schilderen, waarbij de schilders best wat vuil hebben achtergelaten. Ik heb toen gevraagd of het ook mogelijk was om één keer in de week het klooster schoon te maken en één keer in de week de begane grond van het hoofdhuis, zodat beide gebouwen weer netjes zijn als we open mogen. Dat was geen enkel probleem. Ook de glasbewassing wordt nu af en toe meegenomen, zonder dat daar extra kosten bij komen kijken. Het is echt superfijn dat Prins Schoonmaakdiensten zo met ons meedenkt.”

Wederzijds vertrouwen staat centraal in de samenwerking

“Al sinds de allereerste dag geeft Prins Schoonmaakdiensten ons het vertrouwen dat het goed zit. Dat we samen met hen die professionaliseringsslag gaan maken waar we zo naar op zoek waren”, vertelt Cornelie. “De communicatielijnen zijn kort, zowel met onze rayonleider als met de schoonmaker. Als ik een vraag heb, kan ik die naar onze rayonleider appen en dan krijg ik snel antwoord. Of hij komt even bij ons langs. Prins Schoonmaakdiensten is echt van actie-reactie; geen gekke fratsen, maar duidelijke en heldere communicatie. Ze zeggen waar het op staat en denken met ons mee. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst en zorgt ervoor dat onze samenwerking heel prettig verloopt.”

Ook op zoek naar een betrouwbare, meedenkende en flexibele partner voor de schoonmaak van uw gebouw? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op.