Bekijk onze vacatures

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor Prins Schoonmaakdiensten is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), of duurzaam ondernemen, meer dan oog hebben voor het milieu. Bij ons is MVO de basis van de gehele dienstverlening. Niet alleen werken we met biologisch afbreekbare producten, maar we zorgen ook voor optimale werkomstandigheden, gaan goed met ons personeel en opdrachtgevers om en zijn aangesloten bij de brancheorganisatie OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak en Bedrijfsdiensten). Zo nemen we onze verantwoordelijkheid en leveren we in alle opzichten de beste kwaliteit.

Duurzaam ondernemen bij Prins Schoonmaakdiensten

Om u een idee te geven van wat duurzaam ondernemen voor ons betekent, lichten wij graag een aantal punten uit:

  • Al sinds 2012 mogen wij het OSB-keurmerk dragen. Ieder jaar worden we getoetst op zaken als wetten en regelgeving, de toepassing van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en het naleven van de CAO. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gekeken naar specifieke zaken voor de schoonmaakbranche, zoals communicatie tussen schoonmaak- en glazenwassersbedrijf en de opdrachtgever, de kwaliteit van het schoonmaakwerk en werkvergunningen. Verder hebben wij het verplichte NEN 4400-1-certificaat. Wij steken veel tijd en energie in het naleven van alle aspecten van het OSB-keurmerk.
  • Wij zijn ISO 14001-gecertificeerd. ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem. Dit systeem wordt gebruikt om een milieubeleid te ontwikkelen dat past bij onze organisatie en om de uitvoering ervan te borgen.
  • Goed werkgeverschap is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Wij streven naar langdurige relaties met onze werknemers en doen er dan ook alles aan om de zaken goed te regelen. Zo houden we nauwlettend in de gaten dat er niet teveel druk op het personeel staat, dat zij voldoende middelen en materialen hebben om het werk goed en veilig uit te voeren en bieden we goede tarieven en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Duurzaam ondernemen betekent voor ons ook dat de kwaliteit altijd gewaarborgd is. Daarom controleren wij niet alleen de eigen schoonmaak, maar schakelen we daar ook een extern controlebureau voor in. Op voor ons onbekende momenten voert dit bureau controles uit. De rapporten gaan zowel naar ons als de opdrachtgever.
  • Wij werken met de biologische producten van Werner & Mertz…
  • En al het plastic dat we gebruiken gaat terug naar de leverancier!
  • Voor onze werknemers die regelmatig vanuit het kantoor de stad in gaan om onze opdrachtgevers te bezoeken, hebben wij elektrische fietsen en scooters beschikbaar. Daarnaast gaan we verantwoord om met de planning van onze mensen. Zo is iedere kilometer die wordt gereden een bewuste kilometer.

Neem contact met ons op.