Bekijk onze vacatures

Dagelijkse schoonmaak voor alle vestigingen van Kinderdagverblijf De Melkfabriek

Dagelijkse schoonmaak voor alle vestigingen van Kinderdagverblijf De Melkfabriek

Sinds de start van Kinderdagverblijf (KDV) De Melkfabriek in 2010 is het bedrijf flink gegroeid. Van één vestiging aan de Biltstraat, naar vijf vestigingen in en om Utrecht. Voor de dagelijkse schoonmaak van alle locaties vertrouwt het KDV al enkele jaren op Prins Schoonmaakdiensten. In dit interview vertelt Daan Kauerz, mede-eigenaar van De Melkfabriek, waarom het persoonlijk contact en flexibiliteit zo belangrijk zijn voor de samenwerking.

Meegroeien met ambitie

Tien jaar geleden startte Daan samen met zijn vrouw Noelle, die pedagoog is, De Melkfabriek. Het KDV streeft ernaar meer te zijn dan alleen een plek waar je je kind naar toe brengt. Daan: “We willen het voor de kinderen wat waardevoller maken, onder andere door rust te bieden en ze verschillende dingen te leren. Denk bijvoorbeeld aan de Engelse taal, kinderyoga of muziek.” Hoewel De Melkfabriek al flink doorgegroeid is, verwacht Daan niet dat het hier bij blijft. Daarom ging hij voor de schoonmaak op zoek naar een dienstverlener die kan opschalen als het nodig is en mee kan groeien met de ambities. “We wilden samenwerken met een bedrijf van een zekere grootte, maar geen grote landelijke speler”, licht Daan toe. “Dat past niet bij ons. Via via ben ik met Prins Schoonmaakdiensten in gesprek geraakt. Mijn vader is sinds een paar jaar met pensioen, maar kan niet zo goed thuis zitten. Daarom is hij 1,5 dag per week bij Prins aan het werk gegaan. Mijn gevoel bij Prins was al snel goed. Ik had natuurlijk wat inside information, maar ik had er ook het vertrouwen in dat ze qua grootte de flexibiliteit meebrengen die nodig is. En het is een echt Utrechts bedrijf, dat vind ik ook prettig!”

Persoonlijk contact en één dienstverlener voor de complete schoonmaak

Alle vestigingen van De Melkfabriek worden dagelijks schoongemaakt. Dit is een bewuste keuze vertelt Daan: “Er zijn veel kinderdagverblijven waar de medewerkers tussendoor zelf schoonmaken, maar wij willen dat onze mensen alleen met de kinderen bezig zijn. Daarom zorgen we ervoor dat alles iedere dag gedaan wordt en één keer per kwartaal wordt ook de glasbewassing binnen en buiten door Prins verzorgd. Daarnaast hebben we nog een schema voor periodieke werkzaamheden, zoals de dieptereiniging van de keukens of het hoge werk. Prins ziet echt het belang van schoonmaak binnen ons bedrijf. Hygiëne is gewoon heel belangrijk, je kan geen dag overslaan. Daarom is het ook prettig dat het contact heel goed en laagdrempelig is. Op alle niveaus. Er wordt snel geschakeld en oplossingsgericht gedacht als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er iemand ziek is of we niet helemaal tevreden zijn. Periodiek laat Prins ook controles uitvoeren door een externe partij. Dat geeft mij het vertrouwen dat ze zelf kritisch zijn en niet wegduiken voor kritiek. Vertrouwen is de basis waarop wij álles doen, dus dat werkt heel prettig zo.”

Benieuwd wat Prins Schoonmaakdiensten voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op.