Bekijk onze vacatures

ISO 14001-certificering laat focus op duurzaamheid en veiligheid zien

ISO 14001-certificering laat focus op duurzaamheid en veiligheid zien

Wist u dat Prins Schoonmaakdiensten ISO 14001-gecertificeerd is? ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Deze norm stelt bedrijven in staat om een milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering hiervan te borgen binnen de organisatie. Maar wat betekent dat precies in de praktijk? In deze blog lichten wij graag toe op welke manieren wij ons inzetten voor het milieu en onze mensen.

Verantwoordelijkheid nemen en borgen

In deze moderne tijd vinden wij het niet meer dan normaal dat je je als organisatie inzet voor het milieu. Het ISO 14001-certificaat is niet alleen een manier om deze inzet naar buiten toe aantoonbaar te maken, maar het laat ook aan onze medewerkers zien dat we oog hebben voor de omgeving waarin we met zijn allen werken. In ons handboek, het milieumanagementsysteem, zijn alle procedures en planningen uitgebreid beschreven. Ook de veiligheid van onze medewerkers maakt hiervan onderdeel uit. Zo weet iedereen dat de materialen en middelen waarmee ze werken veilig zijn en dat ze bijvoorbeeld niet het risico lopen om gevaarlijke stoffen in te ademen. Ieder jaar vindt er een tweedaagse audit plaats om te toetsen of we ons aan alle beschreven procedures houden.

Van elektrische fietsen tot LED-verlichting en recycling

Verantwoordelijk omgaan met het milieu kan op tal van verschillende manieren. Zo scherpen we bijvoorbeeld jaarlijks onze doelstellingen aan rondom het verbruik van water en elektra, maar we recyclen ook de plastic flessen waarin onze schoonmaakmiddelen zitten. Daarnaast bieden wij medewerkers elektrische fietsen en brommers en vervangen we onze lampen voor LED-verlichting. Ook werken we nauw samen met onze leveranciers aan duurzame oplossingen. Schoonmaakmiddelen en -materialen gaan nu bijvoorbeeld rechtstreeks naar de klant, in plaats van eerst naar ons magazijn, waar de leverancier zijn verpakkingen ook direct mee terug kan nemen. Het aantal rijbewegingen neemt daardoor aanzienlijk af.

Samen met medewerkers, leveranciers, dienstverleners en klanten vormen wij een hele keten. Door iedereen binnen deze keten te betrekken bij onze inspanningen, werk je samen aan een duurzaam beleid én een duurzame relatie.

Heeft u nog vragen met betrekking tot dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op.